West Quarter Festival – 2021 – Honky Tonk Brassband

Zaterdag 11 September – 10.30u – Second Line
Zaterdag 11 September – 12.30u – Gerechtsplein

De Honky Tonk Brassband is een 10-koppige brassbandformatie volgens de aloude traditionele New Orleans-stijl,
bestaande uit negen muzikanten en Grand Marshall Albert, ”de” blikvanger en internationaal bekend van o.a. zijn optredens in dat zelfde New Orleans, de stad waar het destijds allemaal begon.

De brassband werd gesticht in de Belgische jazzstad Dendermonde als looporkest vanuit de wereldwijd gekende Honky Tonk Jazz Club vzw.
De ervaren muzikanten komen achtereenvolgens uit de gewaardeerde huisorkesten van de club, bij het ontstaan de legendarische Jeggpap New Orleans Jazzband en heden uit de gerenomeerde New Orleans Roof Jazzmen, aangevuld met even ervaren muzikanten uit binnen- en buitenland.

In het repertoire zitten vooral de typische brassbandklassiekers die met opzwepende ritmes en de daarbij horende riffs en solo’s niet alleen de Grand Marshall, dansend met paraplu, maar ook de toehoorders menig danspasje laten zetten.
Tijdens optredens wordt de band steeds gevolgd door geïnteresseerde luisteraars, op pleintjes worden de muzikanten omringd door talrijke toehoorders.
Door de jaren heen nam de Honky Tonk Brassband ook deel aan festivals in binnen- en buitenland zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland, …

De volledige band en ook de muzikanten en Grand Marchal, rerspectievelijk individueel, behaalden reeds verschillende prijzen op concours tijdens deze internationale festivals.

De band vertegenwoordigde zijn thuisstad gedurende alle versies (meer dan 10 jaar) van het succesvolle, jaarlijkse, ”Dagje Dendermonde” in Oostende.
Deze formatie wordt gevraagd voor tal van evenementen zoals festivals, recepties, bedrijfsfeesten, begrafenissen, braderijen, …

Ambiance verzekerd !

Line-up:
Albert Braeckman – Grand Marschal
Peter Verhas – Klarinet
Danny Verleyen – Sax
Bruno Van Acoleyen – Trompet
Joris De Cock – Trompet
Vincent van Elferen – Trombone
Eelco Van Velzen – Trombone
Paul Brandes – Sousaphone
Marnix De Boom – Grosse caisse
Koen Van Peteghem – Caisse claire