West Quarter Festival – 2022 – Bigband van de Royal Band of the Belgian Navy

Vrijdag 09 september 2022 – 20.30u

Bigband van de Royal Band of the Belgian Navy

Prachtige kostuums en toffe muziek op verbluffend niveau: met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine leer je het leger op een heel andere manier kennen.

Dit energieke orkest blaast je van je stoel met zijn frisse pop-, jazz-, en bigbandrepertoire.

Onder leiding van Bjorn Verschoore groeide de Navy Band uit tot een van de meest toonaangevende militaire orkesten ter wereld.

Getuige daarvan zijn de vele performances bij taptoes en gerenommeerde festivals wereldwijd: in Quebec, Luzern, Norfolk, Halifax, Nanchang,… Samenwerkingen met grote namen als Johnny Logan, Tutu Puoane, Paquito D’Rivera, Belle Perez, Paul Michiels, Bert Joris,… zijn niet meer weg te denken.

Alle muzikanten van dit orkest werden onder strenge criteria toegelaten en doorliepen allemaal een militaire basisopleiding.

Zet je schrap voor een knaller van formaat. Alle hens aan dek, hier komt de Royal Band of the Belgian Navy!

https://www.royalbands.mil.be/nl/koninklijke-muziekkapel-van-de-marine

Oppermeester-Chef
Kapelmeester
Bjorn Verschoore 

Bjorn Verschoore studeerde saxofoon aan de stedelijke muziekacademie te Izegem om daarna aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in 2002 het diploma ‘Meester in de muziek’ te behalen met grote onderscheiding in de klas van Norbert Nozy.

Verder studeerde hij saxopfoon, directie en jazz en lichte muziek aan het Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid (Es) en aan het koninklijk Conservatorium van Gent. Hij is als saxofonist ook actief bij “Die Verdammte Spielerei” en is geregeld te gast als solist bij het Brussels philharmonic, het Symfonieorkest van Vlaanderen, Het Antwerp Symphony Orchestra en de Vlaamse Opera.

Hij vervulde gastdirecties bij o.a. het Orkest van de Nederlandse Luchtmacht. Zijn militaire loopbaan begon in 2001 als saxofonist bij de Koninklijke  Muziekkapel van de Marine.

In 2009 slaagde hij voor de proeven van onderkapelmeester en sinds 4 januari 2010 is Oppermeester-Chef Bjorn Verschoore ofcieel aangesteld in de functie van Kapelmeester bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgishe Marine.