West Quarter Festival – 2023 – The Cave

Vrijdag 8 september 2023 – 20.00u – Gerechtsplein Oostende

Dat Dixieland een product is van New Orleans is algemeen geweten, maar wist u ook dat rock (‘n’ roll) er zijn oorsprong vindt in de rhythm en blues van onder andere Fats Domino? Dat veel sessiemuzikanten op die eerste R&B en R&R platen uit New Orleans afkomstig waren en dat dat nog steeds zo is? Jazz & Dixie enerzijds en Rythm & Blues en Rock ‘n’ Roll anderzijds, zijn twee vertakkingen van de blues, de slavenmuziek.

New Orleans ademt muziek! We vergeten bijna nog de gospel-, hiphop- en metalscene. Elk jaar komen de verschillende muziekgenres samen in het New Orleans Jazz & Heritage Festival.  Niemand minder dan The Rolling Stones traden er in 2021 op!

De band die deze rock- én blueskant van het muziekspectrum het best vertegenwoordigt, is de Oostendse coverband The Cave. Onder leiding van Lander, de energieke frontman van de 6-koppige band én saxofonist bij de Melody Makers, brengen ze u de geschiedenis van de poprock in vogelvlucht en ze brengen u voor de gelegenheid een aantal extra nummers met directe verwijzingen naar New Orleans.

« The Cave zet elk podium in lichterlaaie en elk publiek in vuur en vlam op een manier die doet vermoeden dat ze de nummers liever spelen dan de originele artiesten. » So… Why rock at home when you can roll with us?

meer info: https://www.facebook.com/coverbandthecave