West Quarter Festival – 2024 – Coast Bigband

Vrijdag 13 september 2024 – 20.00u – Gerechtsplein

de Coast Big Band is het grootste jazz orkest uit het Conservatorium Aan Zee ‘Caz’ in Oostende.  De muzikanten zijn allemaal leerlingen en gepassioneerde muzikanten die les volgen in het Caz, en de band staat onder de leiding van Yves Fernandez, jazz trompettist.
De Coast Big band bestaat al verschillende jaren en verzorgde al heel wat lokale optredens, met als hoogtepunt een optreden in Chicago, tijdens de gerenomeerde Midwest Convention, alwaar de CoastBB als eerste niet Amerikaanse band mocht spelen in de categorie Jazz bands. Ieder jaar organiseert de Coastt Bigband ook een double bill, een soort bigband battle met een bigband uit een andere muziekacademie uit het Vlaamse land.
Sinds een aantal jaar heeft het orkest een vaste plaats verdiend op het groot podium van de Paulusfeesten, en op de kerstmarkt in Oostende.

Bij elk optreden varieert de setlist, en meestal wordt er een greep genomen uit klassieke bigband stukken, aangevuld met hedendaagse arrangementen, waarbij bekende popdeuntjes niet gespaard blijven.
Latin, funk, pop, voor ieder wat wils.

Als special Guest hebben we Ralph Bonte en Kai-ya Jansens, 2 fantastische zangers die elk optreden naar een hogtepunt brengen!

Daan Borloo over Coast Big Band:

Door het oeuvre van de Coast Bigband zweeft een zwoele vloedlijn die oud en nieuw aaneenklit: Yves Fernandez gidst het kruim van de Oostendse jazzscene door zowel klassieke als meer moderne notenbalken en blaast zonder enige schroom het stof van soms vergeten toonladders om ze van een likje verf te voorzien. De sprankelende evenwichtsoefeningen die ze samen uit hun instrumenten puren, golfden al tot in Chicago en blijven nazinderen tussen lijf en leden. Een kapiteinspact.